FINEPIXEL

Make-up fotoshoot tips. Waar moet je op letten?
 
Waar moet je op letten met je make-up als je een fotoshoot hebt, of als je foto’s gaat maken? Een goede make-up is ‘altijd’ van belang, maar wanneer je een (professionele) fotoshoot gepland hebt staan al helemaal! Je wilt op je best en op je mooist op de foto’s staan! Als je geen gebruik maakt van een professionele visagiste (aan huis of op locatie), maar zelf aan de slag gaat met je kwasten, is het erg belangrijk om extra aandacht te besteden aan een aantal punten. Bij een fotoshoot wordt er vaak gebruik gemaakt van professionele en krachtige flitsers. Ook heb je vaak te maken met een witte of zwarte achtergrond als je fotografeert in een studio. Allemaal punten waarbij je met het aanbrengen van je make-up rekening moet houden bij je fotoshoot.
 
Make-up fotoshoot tips: waar moet je op letten?
 
Waar moet je op letten met je make-up als je op de foto gaat? Wist je dat je make-up voor 50% weg valt op de foto? Echt waar! Bizar he?
Je mag daarom meer uitpakken met je make-up dan je normaal misschien gewend bent. Dit zal soms onnatuurlijk voor je aanvoelen. Maar wanneer je denkt dat je make-up veel te heftig is voor je fotoshoot, dan is het vaak goed! Dat kan je onthouden als vuistregel: als ik het iets ’te’ vind, is het voor de fotoshoot juist goed!
 
Make-up fotoshoot tips: Wat breng ik voor producten aan?
 
Het is belangrijk om een volledige make-up aan te brengen. We gaan bij een make-up voor een fotoshoot aandacht besteden aan het volgende:
 
 • Foundation
 • Concealer
 • Poeder
 • Blush
 • Wenkbrauwen
 • Oogmake-up
 • Lippen
 
Make-up fotoshoot tip Stap 1 (Foundation aanbrengen)
 
Gebruik de foundation die je altijd gebruikt en zorg ervoor dat de foundation mooi egaal is aangebracht over je hele gezicht. Meer tips over een foundation aanbrengen.
 
Make-up fotoshoot tip Stap 2 (Concealer aanbrengen)
 
Een concealer zet je iets dikker aan dan je normaal gewend bent. Wanneer je voor je dagelijkse basis make-up een concealer aanbrengt met een lichte of middelmatige dekking, breng je nu bij voorkeur een concealer aan met een volledige dekking. Je zal zien dat deze op de foto helemaal niet ‘te’ heftig zal overkomen. Denk aan mijn vuistregel!  
 
Als je een stapje verder wilt gaan, ga je verder met shapen en highlighten technieken. 
 
Make-up fotoshoot tip: Stap 3 (Poeder)
 
Een hele belangrijke stap bij make-up voor een fotoshoot. Een glimmend gezicht kan heel moeilijk weggewerkt worden bij de nabewerking van de foto’s. Een glimmend gezicht bij foto’s is echt niet mooi en hier is de visagie erg belangrijk.
 
Poeder je gezicht goed af met een matterende poeder. Als je snel transpireert (door de lampen in de studio kan het soms warm worden) kan je tussendoor met een tissue je gezicht een beetje afdeppen. Waar nodig poeder je dan bij.
Neem voor de zekerheid dus altijd je poeder mee naar de fotoshoot.
Pas op met poeders waar reflecterende poederdeeltjes inzitten. Deze zorgen wel voor een stralende huid en is erg mooi voor een dag of avond make-up. Maar tijdens een fotoshoot en op de foto’s komt dit over als een glimmende huid.
Reflecterende poederdeeltjes in een oogschaduw maken niet uit, deze kan je wel gewoon dragen.
 
Make-up fotoshoot tip: Stap 4 (Blush)
 
Blush is heel belangrijk om goed aan te zetten voor een kleurtje in je gezicht tijdens de fotoshoot. Ook voor blush aanbrengen geldt weer mijn vuistregel voor visagie tijdens fotoshoots: “ als ik het iets ’te’ vind, is het voor de fotoshoot juist goed! “
 
Make-up fotoshoot tip: Stap 5 (Wenkbrauwen)
 
Ik ben een fan van wenkbrauwen tekenen en aanzetten! Wanneer je dit al doet hoef je het niet extra donker aan te zetten. Als je normaal je wenkbrauwen niet of nauwelijks tekent en aanzet, maak ze dan wel even donkerder.
Wil je leren hoe je je het beste je wenkbrauwen kan tekenen en aanzetten?  
 
Make-up fotoshoot tip: Stap 6 (Oogmake-up)
 
Je raadt het misschien al, maar ook de oogschaduw breng je goed aan. Denk er hierbij aan dat heel mooi is om de binnenkant van je oog mooi licht te houden. De buitenkant en je arcadeboog (je bot boven je ooglid) geef je weer meer schaduw door een donkere kleur aan te brengen.
Zo creëer je prachtige amandel vormige ogen.
Zet je eyeliner aan en de mascara voor je wimpers. Je kan ook kiezen voor nepwimpers tijdens een fotoshoot. Er zijn verschillende lengtes. Je kan gaan voor
lange wimpers, dit zorgt voor een meer ‘dramatische’ look op de foto’s, uiteraard afhankelijk van de ‘setting’ van de fotoshoot. Zeker proberen als het aan mij ligt!
 
Make-up fotoshoot tip: Stap 7 (Lippen)
 
Bij de lippenstift kan je kiezen voor een kleur die bij je oogschaduw en outfit past. Maar je moet ook opletten of het je gezicht ophaalt, of bijvoorbeeld een beetje flets maakt. Vaak is lichte tint lippenstift bij een fotoshoot niet mooi.
 
Pasop met Highlight. Tijdens de fotoshoot wordt er gebruik gemaakt van een studioflitser, Highligh worden dan felle/lichte plekken op het gezicht.

Ga voor meer tips naar pagina's

 1. DE FOTOSHOOT
 2. FACE WORK
 3. MAKEUP
 4. EEN BETER MODEL
 5. KLEDING