FINEPIXEL

FOTOSTUDIO BELICHTING WORKSHOP

Deze workshop studiofotografie gaat 100% over het maken van mooie studiofoto’s van modellen. Dit is de ideale workshop voor iedereen die meer wilt leren over het fotograferen van mensen met behulp van studiolampen/flitsers. Voor deze workshop huren we een model in. Er geldt een maximum van acht deelnemers zodat er veel persoonlijke aandacht is en iedereen voldoende tijd heeft om te fotograferen. Let op, je moet wel enige ervaring hebben met studiofotografie, kijk bij de vereisten wat deze ervaring moet zijn.

Wat mag je verwachten van de workshop studiofotografie?

Ik laten u zien hoe je een vliegende start als studiofotograaf kan maken. We gaan met een set studioflitsers aan de slag in een fotostudio opstelling waarbij we van een basisopstelling naar een opstelling gaan met meer lichteffecten. Ook gaat u veel leren over hulpmiddelen die handig zijn voor studiofotografie zoals een lichtmeter, grids en reflectoren.

Wat wordt er zoal besproken en wat ga je doen?

– Hoe maak ik een basisopstelling?
– Welke opstelling gebruik ik bij een portret?
– Werken met één en meerdere flitskoppen
– Het juiste gebruik van een softbox
– Accessoires, grids en reflectoren gebruiken voor nog mooiere foto’s
– Welke camera-instellingen gebruikt je bij studioflitsers
– Wel of geen lichtmeter gebruiken?
– Hoe voorkom je veel gemaakte fouten?

Aan het einde van deze avond kun je gewapend met alle nieuwe kennis, aan je eigen stijl werken.

Wat zijn de vereisten om deel te nemen?

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop moet je enige ervaring hebben met fofotografie (we beginnen dus niet helemaal bij de basis). Daarnaast weet je wat de begrippen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde betekenen en hoe je deze kunt instellen op de camera. 

Samen foto's maken.

Na de uitleg over het gebruik van de verschillende lampen en hulpmiddelen gaan we oefenen met een ingehuurde model in ons zelf opgezette fotostudio. U wordt dan in de gelegenheid gesteld om Low/high key foto's te maken met behulp van 1 of meerdere flitsets en lichtvormers.

after

Locatie.

De workshop studiofotografie wordt gehouden in Fotostudio Jan Terpstra gevestigd op de G.G. Schipperstraat 14a, 1483 GE De Rijp. De workshop is makkelijk te bereiken met auto (gratis parkeren is mogelijk).

Datum workshop studiofotografie.

  • Nog niet vastgesteld.

Prijs.

De prijs van deze workshop studiofotografie is € 100,- . In de prijs is inbegrepen: Huur studio, Gebruik studioapperatuur en Huur fotomodel.

Grote van de groep.

Voor deze workshop is enig kennis vereist. Zo moet u de basisberippen van uw camera kennen en hierdoor op de manueel stand kunnen fotograferen. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers (minimaal 4) wat mij de kans geeft veel aan iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven.

Aanmelden voor de workshop studiofotografie.

Ben u ook enthousiast en wilt u graag meedoen met deze workshop stuur mij dan een mailtje en geef je op