FINEPIXEL

Workshop Portretfotografie

Wil jij starten met portretfotografie of je skills verder perfectioneren? Dan is deze workshop een uitgelezen kans. Samen gaan we op zoek naar het ultieme portret. Camera-gebruik, communicatie met je model, gebruik van natuurlijk licht en studioflitsers: het komt allemaal aan bod.
 
Uiteraard beginnen we met een stukje theorie onder het genot van een kopje koffie of thee. We zullen je vertellen hoe je je camera het beste inzet en instelt voor portretfotografie. Daarnaast gaan we je vertellen over de werking van licht. Zowel het gebruik van natuurlijk licht als studioverlichting komen ruimschoots aan bod. Wanneer gebruik ik een softbox? Of een paraplu? Moet ik een lichtmeter gebruiken? Hoe ‘stuur’ ik licht? Wat doet een reflectie-scherm? Allemaal zaken die we meenemen in onze dag om jou de perfecte bagage mee te geven.
 
Maar niet alleen het licht is belangrijk. Ook is het goed te weten hoe je communiceert met je model en wat de do’s en don’ts zijn. 
Na het theorie-gedeelte gaan we volop aan de slag. Er zullen meerdere modellen aanwezig zijn, zodat je ruimschoots kan fotograferen. We beginnen als eerste met daglicht. Zoek het perfecte licht! Zet je model eens bij een raam en zie hoe mooi het licht zich vormt. Kies jij voor een mooie zachte achtergrond of laat je juist de omgeving zien?
 
Tussen de middag is er lunch geregeld. Dit is inbegrepen in de prijs.
Na de lunch gaan we een stapje verder. We gaan je uitleggen en laten zien hoe je met studiolicht kan werken. Hoe bouw ik het licht op? Waar let ik op? Hoe kan ik het licht sturen en hoe kan ik het licht doceren? Kan ik flitslicht laten lijken op natuurlijk licht?
Het gebruik van studiolicht biedt tal van mogelijkheden. Na een korte uitleg wederom kun je weer zelf aan de slag. Schiet jij het meest karakteristieke portret van de dag?
We zullen je tevens laten zien, dat je niet altijd dure studio-apparatuur nodig hebt om het perfecte portret te maken. Ook met een opzetflitser of zelfs met nog eenvoudigere middelen kun je prima werken.
 
Wat heb je nodig?
  • Digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • Voldoende accu’s en geheugenkaarten
  • Basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO
  • Eventueel je opzet-flitser (niet noodzakelijk)
Locatie:
Meetketting 1-3, 1689XD Zwaag
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
 
Datum:
NOG NIET VASTGESTELD
 
Wil je deelnemen aan deze inspirerende dag? Geef je dan op en betaal eenvoudig via de webshop [LINK]. 
De kosten voor deze workshop zijn € 99,95 incl. BTW, koffie en thee en uitgebreide hand-out. Tevens incl. lunch.
Er is plek voor maximaal 6 deelnemers.
 
Ja, ik wil meedoen!
Schrijf je in dmv het onderstaande formulier. Na bevestiging kunt u makkelijk betalen via de webshop.
Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging toe met alle informatie.